ME

Anne (31), Founder Kind Rebel

Kind Rebel. Een vriendelijke rebel. Als klein meisje had ik beide kanten in me. Zo begon het rebelse in de kleuterklas. Gingen we een werkje doen? Dan pakte ik mn spullen en vertrok ik naar de poppenhoek. Gingen we kleuren? Ging ik naar buiten. Regels volgen was ik niet zo goed in. En wordt daar soms nog steeds kriegelig van. Toen ik op de middelbare school een bril nodig had, koos ik er eentje met roze glazen. Ik zag het leven letterlijk door een roze bril. Niet iedereen kon mijn bril waarderen, maar mijn wil om mijn eigen ding te doen, was altijd al groter dan de wil om ergens bij te horen.

Maar ik was niet fulltime rebels. Zo ging één van mijn eerste spreekbeurten over Amnesty International. Ik spoorde iedereen aan om een brief te schrijven voor een politiek gevangenen in Iran. Ik was ervan overtuigd dat die 30 brieven het verschil zouden maken en dat ze de gevangene vrij zouden laten. Helaas gebeurde dat niet. Vijftien jaar later startte ik 'Bloemen Voor' waarin ik - samen met andere bloemenmeisjes - 5 jaar lang bloemen aan vreemden gaf. Een sociaal initiatief om contact tussen vreemden te stimuleren in een tijd waar we steeds meer individualiseren. Honderden mensen ontvingen een bloemetje, tientallen mensen sloten zich aan bij mijn initiatief en media in binnen- en buitenland schreven over Bloemen Voor.

Zomaar wat random feitjes die volgens mij meer over mij vertellen dan waar ik vandaan kom (Brabant, maar ik woon nu 12 jaar in Amsterdam) of wat mijn lievelingseten is (basically alles). 

Nu

Fast forward naar nu. Het ontstaan van Kind Rebel. Na de geboorte van ons zoontje Sol (1) ontdekte ik hoe graag ik hem mooie verhalen wilde vertellen. Liefdevolle verhalen. Over een mooie wereld. Waar respect, vriendelijkheid en jezelf mogen zijn centraal staan. Ik realiseerde me waar ik ongelofelijk gelukkig van word. Die liefdevolle verhalen ook aan anderen vertellen. Maar dan wel met een creatieve en speelse twist. En zo was Kind Rebel geboren.