Mens & Milieu

Bij Kind Rebel houden we van mensen én het milieu. Omdat we mens en milieu belangrijk vinden, proberen we in het productieproces van de shirts zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Heb je ideeën? Laat het ons weten!

Niet gebonden aan seizoenen

Het materiaal van het shirt is zo gekozen, dat je het shirt het hele jaar door kan dragen. Zo heb je alle seizoenen plezier van je shirt en hoeven wij geen shirts weg te gooien wanneer een bepaald seizoen voorbij is. Leuk voor jou, ons en het milieu.

Productie

Alle shirts worden eerlijk en met liefde in Nederland geproduceerd. Door een mooi familiebedrijf, waar moeder verantwoordelijk is voor de productie en dochter voor het klantcontact.

Reststoffen

We vinden het zonde om de reststoffen weg te gooien. Daarom maken we van alle reststoffen een nieuw product: knuffels. Op deze manier gaan we optimaal met ons stofgebruik om.

Verzendingen

De boeken en de shirts versturen we in een compostbag. Deze tas vervangt de traditionele (en vervuilende) plastictas. De compostbag die wij gebruiken bestaat  voor 100% uit biologische afbreekbare materialen zoals maiszetmeel, rijststro en tarwestro. Is je shirt en boek binnen? Gebruik de tas als compost. Wikkel je bananenschil in de tas, leg de tas in je tuin en binnen 90 dagen is de tas volledig afgebroken. Leuk voordeel, je planten gaan er nog beter door groeien ook.

 

Samen de compostbag in de tuin begraven
Je bestelling ontvang je in deze compostbag